За Клементина и мен

Колажът на Инката

Името ми е Гергана.

Клементина беше името на баба, жена за пример и за обич. Тя пишеше с грозничък почерк, но с много съдържателни послания.

Животът ми прилича на нейния, характерът – също. Затова, без да се идентифицирам с нея, просто й посветих името на блога.

Майка съм на три деца, бивш преподавател по химия и физика и настоящ административен орган с контролни функции, занимавам се с трудово право и с въпроси на международната трудова миграция. Често изучавам нещо ново. Обичам приятелите си. И смехът ни.

Иначе пях и играх дълги години в детски театър, но това си остана там някъде на сцената. Зад гърба ми изничат различни роли, радио записи, телевизионна новела. Детството ми ме направи човек и сега бързам да го подаря същото детство или почти, същото такова, на моите деца.

* колажът е най-прекрасният подарък, който съм получавала някога. Направен е от Екатерина Георгиева – друга една внучка на Клементина 🙂 Много сме 🙂

Вдъхновено от архивите

Келешът и Царската дъщеря – семейна трактовка

И Капитолия ке падне

На Герберите капят цветовете

Advertisements

3 thoughts on “За Клементина и мен

  1. поздрав на „царската дъщеря“ за това и начинание от един „келеш“ от неблизкото минало – демек брат ти! И ако се сетиш за него, може да му драснеш некой ред 🙂

  2. Гери, поздравления:) За това твое поредно удоволствие в живота. Инчето е направила уникаленколаж, много ти подхожда на многоцветната същност. Прегръдки от друг образ от детството ти и едната от многото – Силвия, братовчедка по кръвна, първа линия:)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s