летни очаквания на самолети с татковци

10.08.2013 г.
За това:
Как Елисавета ме събуди с ръчкане и припряно обясняване, как трябва бързо да ставаме, за да отидем на летището и да посрещнем таткото ни, който го е нямало цяяяяла седмица, защото ни е оставил сами заради някаква Ко-Ман-Ди-Ров-Ка.
Как настоятелно питаше на всеки светофар, виждам ли някъде тати да каца.
Как сподели на момчето от кръстовището на бул. България, докато то чевръсто миеше предното стъкло на колата ни, как цяла седмица била без баща, ама сега като го хванела да каца, никога, ама никога нямало да го пуска повече…
Как търчеше от единия до другия край на зала „пристигащи“, спря се пред един телевизионен екип, които очакваха някой и чийто знак на микрофона е запомнила като заклеймен от протестите, и викна: “ мамоооо, нали тия не ги гледаме?!“.
Другото й спиране беше на въпроса: а всъщност Тати дали кацна? А той как каца, като птиците или на един крак?
За това, как Елисавета ме измуфти да й купя от скъпите вендинг бисквитки на терминала, от чиято реклама не дава на никой да яде, защото още не бил готов!
За това, как баща й се появи най после от плъзгащите се „врати-изненада“, както ги кръсти тя, как беше изкачен баща й до върха на главата му, на един дъх и без да се интересува, дали има ръце, с които да я придържа да не падне.
За това, как успях да целуна този Тати, измежду косите на дъщеря ни, по катинарчето му. Все пак успях.
Та, за това как му предложихме почти в един глас да тръгнем директно към Враца, което беше посрещнато с гримаса  „каталясал съм, искам да си почина!“.
За това, как учудена, попитах мъжа си копал ли е, та е уморен от командировка по моретата на юг.
И за това как отвлякохме Таткото си, вързахме го с колан на задната седалка до Елисавета и сме си вече в любимата Враца!
Та затова ни е едно хубаво …
И понеже Елисавета е раждана на нисък старт, за нея не съществува такова нещо като Спокойствие, то с действието „Тати да си дойде – complete“, последваха въпросите: мамо, мамо, а кога ще кацне Рафиии? Сега ми е мъчно за Рафииии!

2 мнения за “летни очаквания на самолети с татковци

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s